Commissions may be earned on purchases made through links. Learn More.
Home Diabetes Anmeldelse av Klinio (tidligere MyDiabetes)

Anmeldelse av Klinio (tidligere MyDiabetes)

Anmeldelse av Klinio
Bilde fra Health Insider

Hvordan undersøker vi merker og produkter? Lær mer.

Ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) så har 400 millioner mennesker verden over diabetes. Dette er en sykdom som det ikke finnes noen kur for, men riktig behandling (både kosthold og stresslindring) samt medisinering er viktig for å lindre symptomer og forhindre komplikasjoner.

Det finnes i dag mange apper som er laget for å hjelpe med diabetesbehandling. Hvis du selv har sett etter en slik app så er du kanskje kjent med Klinio-appen, og kanskje har du lurt på om dette kan være et godt alternativ for deg. Klinio har vært tilgjengelig på markedet en god stund, og er en av de mest kjente behandlings-appene for diabetes i dag. 

Klinio er tidligere kjent som MyDiabetes, og appen er tilgjengelig både for mobil og i nettleser.

Vi anbefaler deg å lese denne anmeldelsen hvis du fortsatt er usikker på om dette er den rette appen for deg. Vi har nemlig foretatt en grundig analyse av Klinio appen og alle dens funksjoner, og vår anmeldelse blir presentert i denne artikkelen.

Oppsummering av Klinio-appen

Klinio-appen er spekket med funksjoner som hjelper deg med å behandle din diabetes, samt spore viktig data som blodsukker, glykert hemoglobin, skritt, vekt og medisinbruk.

Appen har en brukervennlig meny som er lett å forstå, og du får tilgang til oppdatert informasjon om diabetes og diabetes-relaterte emner. Dette gjør appen til et godt valg for diabetikere, uavhengig av om de nylig har blitt diagnostisert med sykdommen, eller har levd med den i flere år.

Klinio
Klinio

Skreddersydd app for diabetesbehandling

  • Skreddersydd og diabetesvennlig kostholdsplan
  • En integrert handleliste som genereres basert på måltidsplanen din
  • Treningsøkter uten utstyr
  • Alt-i-ett loggføring av helsedata og personlig fremgang
  • Detaljert aktivitetslogg
  • Informativt og læringsrikt innhold om diabetesbehandling
Our Rating:
stars
4.5
checkmark
Håndterer årsakene til diabetes
checkmark
Tilgang til et samfunn med støttende og hjelpsomme likesinnede
checkmark
Tilpasset for bruk både på datamaskin og mobiltelefon
checkmark
Oppdateres jevnlig med informasjon utarbeidet av eksperter på diabetes
checkmark
Hjelper mennesker med å ta sunne livsstilsvalg og bygge vaner og resultater som varer
cross
Abonnementet inkluderer ikke et blodsukkerapparat, det må du selv anskaffe.
cross
Registrering er nødvendig

Klinio avdekket

Klinio ble utviklet for å spore og behandle viktige diabetesrelatert data. Appen ble laget i 2019, og er tilgjengelig i hele 195 land, og på seks forskjellige språk. Hvis man gjør seg litt kjent med Klinio, så vil man oppdage at mesteparten av behandlingsplanen har fokus på ernæring

Appen lar deg skreddersy en balansert og næringsrik kostholdsplan. Den hjelper deg også med planlegging av matinnkjøp.

I tillegg til å fokusere på ernæring, så tilbyr appen deg skreddersydde treningsprogrammer. Du kan velge mellom et bredt utvalg forskjellige programmer. Alle øktene er relativt korte, og er laget slik at man enkelt skal kunne få utført en økt hver dag.

Du har mulighet til å loggføre fremgangen din innen de forskjellige feltene. På den måten legger man bedre til rette for en forsvarlig diabetesbehandling som bidrar til å redusere symptomer og lar deg leve et best mulig liv.

Noen av de viktigste funksjonene i appen er muligheten til å spore nivåer av glukose og blodsukker. For diabetikere er det viktig å ha kontroll på disse tallene for å holde sykdommen i sjakk.

Hensikten med appen

Klinios visjon er å hjelpe diabetikere med å gjøre livsstilsendringer som gjør at de kan leve et sunnere og bedre liv. Ved å spore alle viktige data og lage en skreddersydd plan, vil du kunne gjøre dette uten at det krever mye tid eller energi av deg. I en travel hverdag så er dette noe mange etterspør.

Sunne vaner er essensielt for å oppnå de varige livsstilsendringene som er nødvendig for å redusere sykdommens påvirkning på kroppen.

Appen hjelper diabetikere med å bygge en skreddersydd vekttapsplan for å redusere symptomer, blodsukker og kolesterolnivå.

Appen dekker alle nødvendige områder i en skreddersydd behandlingsplan for diabetes. Den tar blant annet for seg ernæring, fysisk aktivitet, søvn og til og med stresshåndtering.

Denne kostholds-loggen for diabetikere er utviklet av kvalifiserte ernæringsfysiologer og andre helse-eksperter med det mål for øye å lage enkel, effektiv og tilgjengelig app for alle brukere.

Hvordan fungerer appen?

For å forstå hvordan Klinio fungerer, må vi se på menyene og deres funksjoner. Jevnt over er de forskjellige menyene veldig brukervennlige, informative og hjelpsomme i forhold til å hjelpe diabetikere med å spore en rekke viktige helsedata.

Informasjonen som blir samlet i appen kan til og med være hjelpsomme for legen din. Man får en oversikt med konkrete tall og historikk over livsstilsendringene du har tatt. Dette gir legen din en unik innsikt i din hverdag, og han kan sammenligne for å se hvorvidt din utvikling sammenfaller med hans/hennes behandlingsplan for deg. Dette er rett og slett en personlig assistent som ene og alene jobber med å håndtere din diabetessykdom.

Med Klinio får du:

La oss ta en nærmere titt på de forskjellige funksjonene til Klinio:

#1 Skreddersydd kostholdsplan

Klinios skreddersydde kostholdsplan fokuserer ikke bare på kaloriinntaket ditt, men beregner også makroer, sukker og kolesterol. Dette er alle viktige faktorer med tanke på diabetesbehandling.

Du får tilgang til mer enn 45 000 oppskrifter. Ingrediensene kan enkelt byttes ut om du skulle oppleve å få noe du ikke liker eller er allergisk mot. Appen lager en kostholdsplan tilpasset dine preferanser, og du kan selv bestemme hvilken matvarer du ønsker å inkludere i planen. 

Måltidene tar kun mellom 15-20 minutter å tilberede. Og hvis du ønsker å spise plantebasert, så kan du tilpasse kostholdsplanen din slik at den blir vegetarisk.

#2 Trening for nybegynnere

Det anbefales at man inkluderer daglig trening i sin diabetesbehandling. Appen tilbyr derfor treningsøkter som du kan utføre uten bruk av utstyr.

Du velger selv intensitetsgrad på øktene (fra nybegynner og opp). Alle aktivitetene du gjennomfører, samt fremgangen din, blir loggført i appen. Når du føler deg klar for det kan du utfordre deg selv mer ved å velge litt tøffere økter. 

#3 Spor framgangen din

Any Hopp i blodsukkeret kan gi drastiske konsekvenser. I appen har du mulighet til å loggføre blodsukker og glykert hemoglobin, i tillegg til skritt, vekt og medisiner.

Anmeldelse av Klinio
Redigert av Health Insider

Appen har flere muligheter for å spore fremgangen din, og du kan selv tilpasse dette slik at du får oversikt over de dataene som er viktigst for deg.

#4 Aktivitetslogg

Noe av det viktigste når man behandles for diabetes er å sørge for riktig ernæring, samt nok trening og tilstrekkelig med vann.

Appen er designet med en detaljert logg for alle viktige aktiviteter. Dette gjør at du lett kan få oversikt over din utvikling samt annen viktig data.

#5 Informativt innhold

Appen gir deg som bruker tilgang til Klinio Akademiet. Dette er et nettbasert ressurssenter for diabetikere, og her finner du informasjon om alle viktige aspekter ved diabetesbehandling. 

De fleste kursene tilgjengelig på denne siden er laget av ernæringsfysiologer og andre helsearbeidere. Kursene ser blant annet på hvorfor man utvikler diabetes, i tillegg til det meste av annen diabetesrelevant informasjon som kan være til nytte for diabetikere.

Å ha tilgang til slik informasjon kan være veldig hjelpsomt i forhold til å skulle håndtere sin egen diabetessykdom.

#6 Handleliste

Noe av det vanskeligste ved å håndtere diabetes, er det å handle inn mat. Det kan være utfordrende å vite helt sikkert at det man handler er mat som er bra for deg. 

Appen genererer handlelister for deg, og forenkler turene dine i matbutikken. Handlelisten kategoriseres etter matvare og produserer på ukesbasis.

Nye funksjoner i vente

Et godt kosthold og riktig ernæring kan være til hjelp for en rekke helsetilstander. Ekspertene bak Klinio appen har derfor jobbet iherdig for å utvikle enda flere funksjoner til appen.

Snart vil det bli tilgjengelig kostholdsplaner som kan hjelpe andre med kroniske sykdommer slik som:

  • Høyt blodtrykk
  • Høyt kolesterol
  • Anemi
  • IBS
  • Kronisk nyresykdom
  • Hypertyreose (høyt stoffskifte)

Anmeldelser fra brukere av Klinio

Anmeldelser fra brukere av Klinio
Anmeldelser fra brukere av Klinio
Anmeldelser fra brukere av Klinio
Anmeldelser fra brukere av Klinio

Hvorfor stole på oss?

Det er en møysommelig prosess å anmelde helseapper. Det første vi gjør er å se på alt innhold i appen. I løpet av denne prosessen, kan man avdekke hvorvidt utviklerne har samarbeidet med eksperter og helsepersonell for å lage et skreddersydd program som tilrettelegger for en enkel livsstilsendring. 

Det å teste ut alle funksjoner grundig, og undersøke riktigheten i dataene man får er også en viktig del av prosessen. Dette innebærer også å vurdere brukervennligheten til appen.

Etter å ha gjennomgått testing av Klinio appen, så er det tydelig at dette er en app som tar hensyn til alle ovennevnte punkter. 

En av tingene vi la spesiell vekt på, var appens kostholdsplaner, forskjellige sporingsmuligheter og blogg. Vi oppdaget at innholdet i bloggen oppdateres kontinuerlig, og brukerne blir derfor presentert med siste informasjon.

Hvordan er Klinio sammenlignet med andre apper?

Det finnes mange andre apper behandlings-apper for diabetes som ligner på Klinio sin app. Appen kalt Beat Diabetes er den første appen vi undersøkte.

Dette er en app som er laget av leger spesialisert på diabetes. Ut av de fire appene vi skal se på, så er dette den som er mest lik Klinio.

Når man har diabetes, så er det viktig å ha kontroll på vekten sin. Noen apper fokuserer hovedsakelig på vektkontroll, og et eksempel på dette er My Fitness Pal. Den hjelper deg med å logge kaloriinntak, ernæring og andre viktige data. Dette kan være et godt verktøy og et bra alternativ til Klinio appen.

For de som ønsker en app som i større grad loggfører ernæringsverdier og lignende, så kan Carb Manager og Figwee Visual Food Diary være nyttige. I disse appene kan du loggføre karbohydratinntak i tillegg til andre mikronæringsstoffer for å sikre at du ikke spiser noe som forstyrrer blodsukkeret. 

Figwee appen kan være et godt alternativ for de som syns det er vanskelig å få til riktige porsjonsstørrelser. Både porsjonsstørrelser og antall måltider er viktige for å kontrollere vekten, i tillegg til at man ved å loggføre mikronæringsstoffer sikrer at man ikke får i seg for mye sukker.

Ofte stilte spørsmål

Koster Klinio appen noe?

Du kan laste ned appen gratis fra Google Play eller App Store. Det er mulighet for kjøp i appen, prisene varierer fra 45 kr til 627 kr.

Kan man kontakte Klinio?

IDu kan kontakte Klinio via deres hjelpesenter ved behov. Du kan også nå de via sosiale medier.

Hva er en kostholds-logg for diabetes?

En kostholds-logg for diabetes kan være en tradisjonell bok, eller du kan benytte deg av Klinio appen og dens mange muligheter for loggføring av data. I bunn og grunn, så er det en journal som loggfører ting som blodsukker og dine måltider for dagen.

Du kan også loggføre medisinbruk og trening, i tillegg til dine egne inntrykk. Dette er viktige funksjoner å bruke for å kunne reflektere over endringer du har gjort, og vurdere hvorvidt disse endringene fungerer eller om du har behov for å gjøre ting på en annen måte.

Hva kan en kostholds-logg for diabetes gjøre for meg?

En journal eller en kostholds-logg for diabetes kan hjelpe deg med å se sammenhengen mellom blodsukker, kosthold og trening. Ved å forstå denne sammenhengen er man bedre rustet til å gjøre varige livsstilsendringer.

Konklusjon

Det totale bildet av appen, viser at Klinio dekker de viktigste aspektene ved diabetesbehandling. Ikke bare får du skreddersydde kostholdsplaner, men du har også mulighet til å loggføre trening og lese deg opp om diabetes og diabetes-relaterte emner.

De forskjellige kostholdsplanene er skreddersydd ditt unike behov, og settes sammen med ekspertisen fra ernæringsfysiologer og helsepersonell. Uavhengig av om du nettopp har blitt diagnostisert med diabetes, eller har levd med sykdommen i flere år, så vil dette verktøyet hjelpe deg med å enkelt gjennomføre livsstilsendringer som hjelper deg behandle sykdommen.

Det er en brukervennlig app med et stort utvalg av verktøy for loggføring av forskjellig data. Dette er også grunnen til at vi mener at Klinio er en av de beste alternativene på markedet for diabetesbehandling. 

Written by
Edibel Quintero, MD

Edibel Quintero er utdannet lege med medisinsk doktorgrad ved universitetet i Zulia i 2013 og har jobbet som lege siden den gang. Hun har spesialisert seg innen fedme og ernæring, fysisk rehabilitering, sportsmassasje og postoperativ rehabilitering. Hun har jobbet som fastlege på forskjellige klinikker og som medisinsk rådgiver og idretts-rehabilitator for det lokale fotballaget. Edibels mål er å hjelpe folk til å leve et sunnere liv ved å informere om kosthold, trening, mental velvære og andre livsstilsvalg som kan forbedre livskvaliteten vår.

Anmeldelse av Klinio

Comments (0)

Leave a comment

checked

Takk for din kommentar

Vi vil se over den snarest mulig

Your email address will not be published. Required fields are marked *

arrow-facing-top

Newsletter

NYHETSBREV

Abonner på vårt nyhetsbrev hvor vi deler tips, nyheter og ideer om helse og velvære.

checkmark

Takk, du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev