(NO) Diet

Keto har endelig blitt lett! 7 grunner til å gå Keto, og hvordan du enkelt kan lykkes.

Smoothies og lavkarbo pannekaker er ikke mat for Mons, eller noen andre for den saks skyld. Man klarer kanskje et par uker med konstant sultfølelse før det stopper opp, og man faller tilbake til gamle vaner, hvem kan klandre en? 

Keto-dietten er den store lavkarbo snakkisen innen dietter og livsstilsendring, og det kan jeg godt forstå. Man skal ikke sulte seg, ikke leve på diett-vafler, smoothies eller suppe. Kort fortalt går dietten ut på å spise fett. Og ved å spise sunt fett, vil man også forbrenne fett.
Kjøtt, fisk, egg, oster, smør, fløte, skalldyr, grønnsaker og sunne oljer. Det høres ikke feil ut!

En diett basert på forskning

keto

Keto-dietten har vært gjenstand for flere kliniske studier, og noe som trekkes frem er hvor fort man oppnår vekttap med denne dietten. Fordi kroppen starter å brenne egen kroppsfett som energi, er det vanlig å oppleve vektnedgang på flere kilo i uken.

Studiene fant også at dette er en diett som gir langvarige resultater sammenlignet med andre dietter. Blant annet fordi den ketogene dietten legger opp til at man skal spise normale porsjoner av vanlige matvarer. 

Fett som energikilde

Keto er en lavkarbo diett, og matvaregrupper som inneholder mye karbohydrater skal unngås. Også prosessert mat med mye sukker, hvete og transfett bør begrenses.

Ved å kutte ut matvarer som ikke gir kroppen den næringen den trenger, og heller spise mer sunt fett, proteiner og grønnsaker, får man et balansert, næringsrikt og mettende kosthold. 

Så ikke være redd for å ta for mye smør på brødskiva! Tvert imot anbefales det å få i seg rent fett som smør og olje i en Keto diett. Rent og ikke-bearbeidet fett er faktisk veldig bra for kroppen vår, og det er noe vi trenger i kostholdet vårt.

En metthetsfølelse som varer

Mange forbinder gjerne dietter med å sulte seg. Selv etter å ha spist er man fortsatt sulten. 

Mange studier viser at når man kutter ned på karbohydrater til fordel for fett og proteiner, spiser man færre kalorier i løpet av dagen.

Keto-dietten baserer seg på rene, fettrike matvarer, i tillegg til fisk, kjøtt og sunne grønnsaker. Fett og protein er næringsstoffer som metter bedre enn karbohydrater. Man opplever å bli mett på mindre porsjoner, i tillegg er dette mat som gjør at metthetsfølelsen varer lengre. 

Fett? Betyr det at jeg må spise usunn mat?

En diett basert på forskning

Keto er en lavkarbo diett, og matvaregrupper som inneholder mye karbohydrater skal unngås. Også prosessert mat med mye sukker, hvete og transfett bør begrenses.

Ved å kutte ut matvarer som ikke gir kroppen den næringen den trenger, og heller spise mer sunt fett, proteiner og grønnsaker, får man et balansert, næringsrikt og mettende kosthold. 


Så ikke være redd for å ta for mye smør på brødskiva! Tvert imot anbefales det å få i seg rent fett som smør og olje i en Keto diett. Rent og ikke-bearbeidet fett er faktisk veldig bra for kroppen vår, og det er noe vi trenger i kostholdet vårt.

Si adjø til Jojo-slanking

En av styrkene til Keto, er hvordan denne dietten viser seg å være en langvarig livsstilsendring, og ikke en jojo-diett hvor kiloene hopper tilbake med en gang du starter å spise tilnærmet normalt. Nettopp fordi man spiser god, variert og mettende mat, så er dette en diett man faktisk kan følge over lang tid, uten vanskeligheter. 

Noe mange syns er utfordrende med å gå på diett, er gjerne sosiale settinger. Det er litt flaut å komme i middagsselskap med posesuppe. Fordi du kan spise stort sett alt av kjøtt, sjømat og grønnsaker, i tillegg til oljer og fettrike matvarer, er dette en diett som enklere lar seg følge også utenfor hjemmet. 

Stabilt blodsukker og økt energi

Stabilt blodsukker og økt energi

En hektisk hverdag med jobb og familiære forpliktelser har en tendens til å spise av energien vår. Det kan være vanskelig å spise mat som både er bra for kroppen, og samtidig opprettholde energinivået hele dagen gjennom. Det er en gjenganger at dietten må vike for et raskt påfyll av energi, som regel i form av sjokoladebarer. Dessverre er ikke dette bare usunt, men gir også en kortvarig glede da kroppen fort brenner energien og blodsukkeret er på bunn igjen etter kun en halvtime.

For å opprettholde energinivået, gjelder det å holde blodsukkeret stabilt. Matvarer som er høy på protein og sunt fett fordøyes tregere, og bidrar til jevnt blodsukker- og energinivå dagen gjennom. Og som vi nå har sett er det matvarer rike på fett og proteiner som utgjør Keto-dietten.

Fordi Keto-dietten bidrar til å holde blodsukkeret lavt og stabilt, er dette en diett som har vist seg å være svært gunstig både for de som har diabetes, men også for å motvirke sykdommen. 

Gjør som kjendisene –  “Go keto”

Gjør som kjendisene -  “Go keto”


Som du nå vet  er det når kroppen kommer i Ketose at forbrenningen av fett som energi virkelig begynner. Ketose høres rart ut, men faktisk så er kroppen vår i en mild ketosetilstand hver eneste natt når vi sover. 

Keto-dietten baserer seg altså på å spise smart, og utnytte de naturlige prosessene i kroppen for å gå ned i vekt raskere og enklere.
Keto-dietten øker i popularitet, og holder på å tilegne seg en stor fanskare. Kjente Hollywood personligheter som Beyonce, The Kardashians, og til og med basketballspilleren LeBron James er alle tilhengere av Keto-dietten.

Keto: Lett med de rette hjelpemidlene!

Det er mange fordeler med Keto. Dette er en diett som gjør at man enkelt kan gå ned i vekt, uten å legge på seg igjen. I tillegg er det bevist at dietten bidrar til stabilt blodsukker og økt energi.

Men som ved alle livsstilsendringer, opplevde jeg at det var vanskelig å få oversikt over denne nye dietten i starten. 

Jeg kjente på usikkerhet rundt matvalgene mine, og også en bekymring for om jeg fikk dekket næringsbehovet mitt gjennom kosten. I tillegg opplevde jeg ikke den drastiske vektnedgangen som jeg har hørt andre har fått når de startet på Keto. 
Løsning for meg kom da jeg testet ut appen Keto Cycle

Keto Cycle er en av de største aktørene innen Keto livsstilen. De har utviklet en komplett og skreddersydd guide til Keto-dietten, pakket inn i appen med samme navn “Keto Cycle”.

Hvis du er som meg, og gjerne vil slippe å lete selv gjennom jungelen av kilder, så vil jeg virkelig anbefale deg å bruke Keto Cycle når du starter på denne dietten. 

Basert på en gratis quiz du tar om dine matpreferanser, helse- og treningsrutiner, skreddersyr ernæringsfysiologer hos Keto Cycle en kostholdsplan og treningsplan kun for deg! Oppskriftene er enkle og smakfulle, og baserer seg på ingredienser det er enkelt å få tak i.

Appen gir en fin introduksjon til keto, og videre oppfølging etter hvert som resultatene starter å vise seg og man blir mer kjent med dietten.

Som nevnt er Keto Cycle en stor aktør, og et stort pluss ved dette er at de har egne ernæringsfysiologer på support som står klare til å hjelpe med alle spørsmål man måtte ha. For meg har dette vært en uvurderlig ressurs, og virkelig hjulpet meg gjennom oppstartsfasen og videre i dietten.

Jeg er nå godt i gang med å gå ned alle de kiloene jeg har satt meg som mål. Og etter å ha fulgt denne livsstilen en stund har jeg nå mer overskudd og energi enn tidligere, og har til og med klart å opprettholde treningen – for første gang i mitt liv!  

Alt du trenger å gjøre er å ta en kort, og helt kostnadsfri quiz.

017082

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.
0 %