(NO) Diet

Jeg fikk sommerkroppen med Keto-dietten

Våren er her, og det er på tide å starte å gjøre noe med sommerkroppen.

Det finnes et hav av ulike dietter, og alle lover deg gull og grønne skoger. Så, hvordan går man frem for å finne en diett som faktisk holder det den lover?

Selv har jeg nettopp oppdaget Keto-dietten, og jeg ønsker å dele mine opplevelser og resultater med mine lesere.  La oss finne ut om denne dietten er en hype, eller om den faktisk holder ord.  

Min Historie

Spring
Bella D.

Når jeg kom i midten av 30 årene endret kroppen min seg. Tidligere var jeg nokså slank og hadde jeg lagt på et par kilo for mye, kunne jeg lett miste de ved å justere kostholdet bare litt.

Som Helse og Velvære Coach, er fysisk aktivitet og ernæring noe jeg syns er veldig spennende, og som jeg bruker mye tid på.
Men, etter hvert som jeg har blitt eldre, merker jeg at metabolismen min går litt tregere. Kroppen responderer ikke lenger slik jeg er vant til. Vinter kiloene er vanskeligere å bli kvitt, og sommerkroppen har stadig blitt litt tyngre. 

For første gang opplever jeg nå at de ekstra kiloene ikke forsvinner ved å kun redusere kaloriinntaket.

Ingenting fungerte

Jeg har god kjennskap til flere dietter via jobben min som Helse og Velvære Coach, og tidligere har jeg prøvd flere selv. Jeg har derfor en del erfaring med hva som har fungert og hva som ikke har det. 

Stort sett, så har jeg erfaring med at dietter kan være krevende å gjennomføre. Ofte er tilfellet at de “kiloene” man har mistet hovedsakelig består av muskler og vann, noe som betyr at selv om man på papiret har gått ned i vekt, så gir ikke vekttapet synlige resultater i form av mindre fett.

Noen av diettene jeg har prøvd er: 

  • Atkins-dietten
  • Paleo-dietten
  • Whole30-dietten

Mange opplyser at de har gode resultater med disse diettene. Min egen erfaringen min med disse metodene, er at de på sikt ikke lever opp til det de lover, spesielt med tanke på hvor utfordrende de er å opprettholde. Ofte har jeg faktisk opplevd å veie mer etter å ha avsluttet diettene, en hva jeg gjorde før jeg startet med den. 

Dårlige erfaringer til tross, jeg har ikke gitt opp håpet om å oppnå sommerkroppen.

En venn anbefalte Keto

Jeg gikk i gang med undersøkelser for å finne metoder for å gå ned i vekt. Målet var å finne en diett som ikke krever at man kutter kalorier eller må trene hver dag. Spesielt viktig var det at den var effektiv, slik at jeg rakk å komme i form til lange dager på stranda.

Av alle plasser, så fant jeg svaret på Instagram. En venninne hadde lagt ut bilder fra før og etter at hun startet med Keto-dietten. Hun så utrolig bra ut, og det hun skrev om dietten hørtes veldig spennende ut. Jeg tok derfor kontakt med henne for å finne ut mer.

Before after

Venninnen min fortalte meg at hun hadde brukt en app kalt KetoCycle. Appen gir deg en personlig kostholdsplan, og venninnen min mente at hun aldri hadde hatt en enklere opplevelse med en diett før. Dette måtte jeg finne ut mer om! 

Så, hva er altså Keto-dietten? 

Keto har fått navnet sitt fra Ketogen. Dietten går ut på å redusere inntaket av karbohydrater, samtidig som man øker andelen fett i kostholdet. Dette fører til endring i metabolismen, og kroppen vil gå inn i “ketose”. 

Når kroppen er i ketose, starter den å forbrenne fett som energi i stedet for karbohydrater. Flere studier har tatt for seg Keto-dietten, og felles for de er at de kan vise til flere positive helseeffekter. En av disse studiene er publisert i healthline;

“Betydelig redusert blodsukker- og insulinnivå. Dette, i tillegg til økt mengde ketoner, har positiv innvirkning på helsen”. 

Min reise

Målet mitt var å gå ned ca en kilo i uken, og totalt fire kilo i løpet av måneden jeg testet ut dietten.

Jeg må si tusen takk til venninnen min, som var til veldig god hjelp i starten. Hun ga meg masse informasjon om appen, og delte sine personlige erfaringer med meg.

Som nevnt får man tilgang til en personlig kostholdsplan via appen. Denne planen lages basert på et enkelt spørreskjema man fyller ut. Kostholdsplanen gir det blant annet oppskrifter med komplett næringsinnhold til alle rettene. 

Noen ganger, må man bare benytte sjansen når den byr seg. Jeg bestemte meg derfor for å slutte å lete etter metoder for å gå ned i vekt, og gi KetoCycle en sjanse. 

Det var veldig enkelt å komme i gang med dietten. Jeg fullførte spørreskjemaet, lastet ned appen med kostholdsplanen og startet dietten. 

Uke 1 – Den første uken var absolutt den vanskeligste, siden jeg måtte gjøre noen store endringer i kostholdet mitt. Jeg er svak for karbohydrater, og jeg elsker brødvarer. For å oppnå ketose må man redusere karbohydrater, og øke inntak av fett. Jeg spiste derfor mye egg, bacon, storfe og kylling (med skinn naturligvis).

Vanligvis får jeg veldig dårlig samvittighet etter å ha spise mat som bacon, egg, fete kjøttprodukter og mat med fløte i. Men Det flotte med Keto, er at man kan nyte disse matvarene uten dårlig samvittighet.

Lite visste jeg, overgangen er skikkelig kjip

Etter ca fire dager kom kroppen min i ketose, og jeg fikk “Keto-influensa”. Denne tilstanden rammer stort sett alle som starter på Keto. Man føler seg svimmel, og det er tydelig at magen får annen mat å gå på, for fordøyelsen knirker litt! Jeg passet på å drikke masse vann samt fylle på elektrolytter ( i form av ekstra salt på maten), og jeg ble heldigvis frisk etter kun to dager. 

Uke 2 – 3 – Etter et par uker, var jeg blitt ganske vant til dietten. Og selv om jeg i starten syns det var veldig bra å “lovlig” kunne spise biff og kjøtt hver dag, så ble det litt kjedelig og ensformig i lengden. 

For å gjøre dietten lettere å opprettholde, begynte jeg å eksperimentere med andre oppskrifter som baserer seg på litt fetere kjøttstykker. I stedet for å bare steke kjøttet, lagde jeg forskjellige gryter, bakte maten i ovnen og lignende. 

Uke 4 – Kroppen min hadde nå tilpasset seg det nye kostholdet, og jeg merket flere positive forandringer. Ikke bare følte jeg meg lettere, meg jeg følte meg friskere og hadde mindre ubehag i kroppen(spesielt magen). I tillegg følte jeg meg mye mer opplagt og full av energi. 

Målet mitt hadde vært å gå ned 4 kilo. Men når jeg veide meg etter fire uker på dietten, hadde jeg faktisk gått ned 6.5 kilo! 

Resultatet var helt utrolig. Jeg må innrømme at jeg er veldig stolt over hvor godt jeg har fulgt dietten, og ikke minst at jeg har klart å gå ned så mye i vekt.

Before after
Bella D.

Mine erfaringer 

Tidligere, når jeg tidligere har startet på en ny diett, så har det krevd mye planlegging av måltider og nøye beregning av næringsinnhold i maten.
KetoCycle appen gjorde det veldig enkelt å gjennomføre Keto dietten. 

Ikke bare slipper man å bruke masse tid på å planlegge alle dagens måltider, man slipper også å regne ut hvor mange gram av fett og karbohydrater man kan spise. Dette er nemlig beregnet med i oppskriftene man får. 

Noe som har overrasket meg litt, jeg har lagt merke til at jeg nå føler meg mindre sulten. Etter å ha startet med Keto dietten har jeg mistet helt det daglige søtsuget, og appetitten min er redusert. Dette alene er nok en stor grunn til at jeg har gått ned i vekt. 

Man blir presentert med litt andre matvarer når man starter på en diett, men takket være appen har jeg fått utrolig mye inspirasjon til nye oppskrifter. 

Hvis du selv har lyst til å gå ned i vekt, og kunne tenke deg å prøve ut Keto, så vil jeg virkelig anbefale KetoCycle.
Dette har vært en overraskende, men veldig velkommen endring i livet mitt.
Jeg ser, og føler meg sunnere og mer energisk. Og best av alt, så opplever jeg nå at denne dietten har gått over til å bli en livsstil jeg enkelt kan følge. 

Ta steget du også. Følg linken under, og fyll ut quizen for å motta din personlige kostholdsplan. 

Klikk på knappen under og få planen din i dag.

(Ansvarsfraskrivelse resultatene varierer, og ulike mennesker oppnår ulike resultater, teksten er ment å være informativ og skal ikke erstatte råd fra profesjonelle, konsulter din lege før du går i gang med en ny diett eller helsetilskudd)

016843

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.
0 %