(SW) Diet

Jag kämpade för en snyggare kropp inför sommaren samtidigt som jag gick på en keto-diet

Våren är perfekt för att träna upp kroppen inför sommaren.

Men eftersom det finns så många olika dieter, hur vet du vilken som kommer att ge dig bäst resultat?

Det var inte länge sedan jag upptäckte keto-dieten så jag bestämde mig för att dokumentera min resa för alla mina läsare så att jag kan ta reda på om den verkligen lever upp till sitt rykte. 

Nedan så kan du att läsa mer om min plan, hur jag lyckades hålla mig till dieten och några viktiga synpunkter från min keto-upplevelse.

Min Historia 

Spring
Bella D.

Jag hade aldrig några problem med min vikt tills att jag började närma mig 40.

Eftersom jag jobbar som hälso- och träningscoach så har jag alltid ätit nyttigt och tränat regelbundet, men när jag blev äldre så började min metabolism att sakta ner, vilket gjorde det svårare för mig att få samma resultat som förr med min vanliga träning.

Det här året var betydligt svårare eftersom det inte räckte med att bara dra ner på kalorierna.

Ingenting fungerade för mig

På grund av mitt jobb så har jag experimenterat med olika typer av dieter, och därför har jag en grundläggande förståelse för vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Dom flesta metoderna är svåra att följa regelbundet och resulterar i fel typ av viktminskning, som till exempel att du tappar vatten och muskelmassa, vilket gör att du fortfarande ser likadan ut även fast du tekniskt sett har gått ner i vikt. Några exempel på olika dieter jag har testat är;

– Atkinsdieten

– Paleodieten

– Whole30-dieten

De här dieterna kanske har gett vissa personer fantastiska resultat, men för mig så var de inte så effektiva på lång sikt, och det slutade faktiskt med att jag gick upp mer i vikt än vad jag tappade.

Men, jag fortsatte att vara positiv och jag lät inte mina misslyckade försök stoppa mig från att få tillbaka min “sommarkropp”.

En kompis tipsade mig om keto 

Jag letade efter metoder som jag kunde använda för att gå ner i vikt utan att äta mindre kalorier, eller där jag behövde springa ihjäl mig på ett löpband, och det började bli bråttom eftersom det snart var sommar och jag visste redan hur jag ville att min kropp skulle se ut.

En dag så såg jag ett inlägg på Instagram från en nära vän till mig där hon visade en innan och en efter bild på hur mycket vikt hon hade gått ner med en keto-diet. Jag kontaktade henne för att ta reda på exakt hur hon hade lyckats tappa så mycket vikt.

Before after

Hon förklarade att hon använder en app, som heter KetoCycle, som skapade en personlig måltidsplan, vilket gjorde det enklare för henne att följa sin diet.

Vad är en keto-diet? 

Keto är en förkortning för ketogen, och dieten går ut på att konsumera väldigt lite kolhydrater samtidigt som du konsumerar betydligt mer fett. Detta leder till en metabolisk förändring i din kropp som kallas för “ketos”.

När kroppen går in i ketos så bränner du fett istället för kolhydrater. Ketos kan även vara nyttigt för dig på andra sätt. På den populära hälsosidan healthline kan du till exempel läsa detta om ketos: 

“Sänker märkbart blodsockret och insulinnivåer. Detta, tillsammans med ett ökat antal ketoner, är bra för hälsan”

Hur jag började 

Mitt första mål var att gå ner ungefär 1 kg varje vecka, vilket blir ungefär 4 kg i månaden.

Jag började med att kontakta min kompis, som berättade mer om vad hon gjorde för att få så bra resultat, så att jag också kunde använda den informationen för att uppnå liknande resultat.

Hon förklarade att hon använde en app som heter KetoCycle, och hur hon i början fyllde i ett frågeformulär så att hon kunde få en personlig måltidsplan. Därefter så förklarade hon att appen gjorde det mesta av arbetet när det kom till att planera måltiderna och beräkna hur mycket fett och kalorier hon skulle äta.

Eftersom jag är ganska lat av mig så tänkte jag att jag skulle göra likadant så att jag slapp lägga massa energi på att ta reda på allt det där själv.

När jag hade fyllt i formuläret så laddade jag ner appen och fick min måltidsplan, och påbörjade officiellt min keto-resa.

Vecka 1 – Den första veckan var utan tvekan den svåraste, på grund av de stora förändringarna som jag behövde göra med min kost. Jag älskar bröd, men jag behövde äta mer fett och mindre kolhydrater för att komma in i “ketos”, vilket betydde att jag behövde äta mer ägg, bacon, kött och kyckling… med skinnet på såklart.

Keto är fantastiskt eftersom jag kan fortfarande äta bacon, ägg, kött och mejeriprodukter utan att få dåligt samvete och känna att jag äter fel.

Men det är övergången som är svår. 

Det tog mig ungefär 4 dagar att komma in i ketos, och när jag väl gjorde det så upplevde jag något som kallas för “ketoinfluensa”, vilket har symptom som illamående och magkramp. Det tog mig ungefär 2 dagar av att dricka mycket vatten och konsumera mer elektrolyter för att bli av med min “ketoinfluensa”.

Vecka 2-3 – Det var här jag började vänja mig vid min nya diet. Jag måste medge att det var fantastiskt att äta kött i början.

Men…

Det blev lite tråkigt och repetitivt efter ett tag, så jag började experimentera med andra fettrika typer av kött, och testade att tillaga dem på olika sätt, så att maträtterna smakade på olika sätt trots att det var samma typ av kött.

Vecka 4 – Vid det här laget så hade min kropp justerat sig till dieten och jag började uppleva stora skillnader i min kropp. Jag kände mig lättare och mer närvarande.

När jag vägde mig för sista gången under månaden så blev jag glatt överraskad när jag såg att jag hade gått ner 3 kg mer än vad jag siktat på, så totalt 7 kg under hela månaden!

Jag var fantastiskt glad och väldigt stolt över mig själv att jag klarade en hel månad, och att jag hade gått ner så mycket mer än vad jag satte som mål.

Before after
Bella D.

Vad jag lärde mig

När jag vanligtvis börjar med en ny diet så brukar jag spendera mycket tid på att efterforska dieten och planera mina måltider, men med KetoCycle appen så sparade jag massvis med tid, eftersom jag fick färdiga måltidsplaner där det stod exakt hur många gram fett och kolhydrater jag behövde äta.

En annan intressant förändring som jag märkte var att jag inte längre var konstant hungrig. Dieten minskad min aptit och mitt sockersug, vilket jag hade problem med innan.

Jag lärde mig också att vara mer kreativ i köket eftersom jag bara kunde äta vissa råvaror, men appen hjälpte mig enormt mycket med det.

Om du är seriös med dina mål och vill börja med keto så skulle jag definitivt rekommendera det. Dieten har gjort under för min hälsa utan några långvariga, oönskade sidoeffekter.

Du kan börja din egen resa redan idag genom att fylla i samma formulär som jag gjorde för att få din egna personliga måltidsplan.

Klicka på knappen för att få din plan idag.

(Ansvarsfriskrivning: Resultaten kan variera och alla får olika resultat. Detta bör användas som lärorik information och inte som en ersättning för professionell rådgivning. Prata med din läkare innan du testar en ny diet eller nya kosttillskott)

016296

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.
0 %