(SW) Diet

Hur Komma in i Ketos Snabbare och Dubbla Resultaten?

Det kan även gå så snabbt som på en enda dag om du har tur.
Att komma in i ketos är mycket individuellt och beror på varje persons ämnesomsättning.

Så vad kan du göra för att hjälpa dig själv att komma in i ketos snabbare och dubbla dina
viktnedgångsresultat?

Varför Kämpar Du Med Att Komma I Ketos?

För det första, låt oss diskutera varför du inte kommer in i ketos.

Faktorer som insulinresistens avgör hur våra kroppar metaboliserar glukos. Därför har din tidigare diet en stor påverkan på hur snabbt du kommer i ketos. Om din tidigare diet var väldigt rik på kolhydrater, kan övergångsperioden ta lite längre tid. Å andra sidan, om du håller dig till en lågkolhydratdiet innan du provar keto, så kommer du att nå ketos på nolltid.

Det vanligaste misstaget är att inte lyckas hålla koll på det exakta kaloriintaget. Detta kan hindra dig från ketos utan att du inser det. Du kan inte anta att ditt intag av kolhydrater är korrekt. Du måste räkna ut det för att kunna dra korrekta slutsatser.

Det finns förstås sätt att snabba på proccessen. Men du bör ändå inte glömma att “hacka” din kropp har sina gränser och att du bör respektera dem. Det en absolut nödvändighet att alltid ha sin hälsa som den främsta prioriteten.

Graph

6 Tips för att Snabbare Komma i Ketos

Låt oss nu diskutera de mest relevanta tipsen för att komma i ketos snabbt medan du även äter hälsosammare.

#1 Reducera Drastiskt Kolhydraterna

Keto är baserat på den enda principen att byta ut kolhydraterna, som är din vanliga källa för energi, till fett.
Därför kan detta tips låta självklart och grundläggande. Men ändå är detta det vanligaste misstaget och vi kan inte nog betona hur viktigt ett korrekt intag är.

För att snabbt komma in i fasta, bör du hålla ditt intag av kolhydrater under 20-25 gram per dag. Att inte göra det innebär att du inte kommer att kunna komma in i ketos och att du inte kommer att bränna fett som bränsle.

Av det skälet, kan det göra en avgörande skillnad för din framgång med viktnedgången, att vara extra noggrann med intaget av kolhydrater.

Sanningen är att det skulle vara fel att förvänta sig att vilka Ketorecept som helst, som du hittar på internet, skulle ge önskat viktnedgångsresultat. Att variera mellan recept som inte har någon logisk koppling till varandra kan göra att du riskerar att du utsätter dig för ett obalanserat näringsintag och troligen kan komma att överskrida mängden kolhydrater du kan konsumera för att nå ketos.

För att Keto ska fungera, måste din näring vara noggrannt uttänkt. När du vet exakt vad du behöver äta, är det även möjligt att veta när det är ok att fuska lite utan att det förstör din framgång.

#2 Ät Mer Fett (Men Inte Vilket Fett Som Helst!)

Ditt mål är att bränna fett som bränsle, eller hur? Detta innebär att det är av avgörande vikt att äta tillräckligt med fett vid keto. Se till att majoriteten av ditt kaloriintag kommer från fetter. Bäst är om fett utgör upp till 70-75% av din diet. Den korrekta ration av fett-kolhydrater i din kropp innebär att du når ketos.

Men komihåg att det även är möjligt att konsumera för mycket fett. Om du vill gå ner i vikt, måste du fortfarande se till att du ligger inom dina gränser för kaloriintag. De flesta “keto-vänliga” recepten du hitta på internet har ett rätt högt fettinnehåll, så det är inte smart att lita blint på dem.

Fett utgör den största procentandelen av ketogen diet, så att söka balanserade näringsalternativ och att välja högkvalitativa källor är väldigt viktigt.

Undvik hydroloserade transfetter. Det är bättre att inkludera bra fetter som oliv, advokado, kokonötsolja, ghee, eller vanligt smör.

Bonustips: Om du kämpar med att konsumera tillräckligt med fett, överväg att dricka kaffe med smör eller kokonötsolja. 1-3 skedar med kokonötsolja tre gånger per dag kan hjälpa til att öka hastigheten på ketosen.

P.S. Använd enbart kallpressade, extra virgin oljor för det bästa näringsvärdet.

#3 Glöm Inte Protein

healthy protein

Se till att du äter tillräckligt med protein så att du får i dig de välbehövliga aminosyrorna. Din kropp behöver dem för att upprätthålla normal hälsa, tillverka hormoner, muskelvävnad, och neurotransmittorer.

Protein utgör upp till 25% av det kaloriintaget under en keto-diet. Du bör sikta mot 1,1 gram protein för varje kilo kroppsvikt.

Detta innebär att en person som väger 68 kg bör sikta mot 85-115 gram protein per dag.

VIKTIGT: Kom ihåg att om du har förhöjda blodsockernivåer, så bör du vara mer försiktig med ditt proteinintag.

Att kalkylera kolhydrater, fett, och proteinintag kan verka som mycket arbete? Nåja, vi skulle inte rekommendera att leta efter en formel som är gjord för att passa alla typer samtidigt.

Generesiska formler är inte anpassade för din kropsstyp, mål, blodsockernivåer, och rekommenderat kaloriintag. Så leta alltid efter den högsta nivån av personlig anpassning och prioritisera ett balanserat näringsintag.

#4 Träna mer för att Boosta Ketosen

Om du är säker på att ditt intag av makron är korrekt men fortfarande kämmpar med att nå ketos och gå ner i vikt, då kan följande tips hjälpa.

Träning är ett utmärkt sätt att boosta din ketos. Under fysisk aktivitetet använder kroppen kolhydrater som sin primära källa för energi. Det hjälper till att tömma glykogenförråden i din kropp. När desssa väl har tömts, börjar kroppen att använda fett som energi och processen med ketos börjar.

Med det sagt vill vi påminna dig att fortsätta vara hälsosam. Faktumet att du tränar boostar ketosen, betyder inte att du måste köra slut på din kropp.

Viktträning räcker alldeles utmärkt!

VIKTIGT: Kom ihåg att keto kräver en särskilt träningsplan. Du behöver en stabil rutin som är anpassade till din unika kroppstyp och problemområden. Dessa typer av träningspass kan vanligtvis hittas i appar som erbjuder både – personliga Keto-måltidsplaner och anpassade träningsrutiner med kroppsvikt.

#5 Prova Periodisk Fasta

Intermittent fasting kan vara ett utmärkt “hack” för snabbare ketos. Det gör en signifikant skillnad i dina glykogenförråd att äta under ett begränsad tidsperiod. Fasta tvingar fram en snabb tömning av glykogenförråden vilket leder till att kroppen når ett stadie av ketos.

Kombinerat med en hälsosam Keto-diet, anses 16:8 metoden vara den mest optimala. Ett bra exempel på denna typ av fasta skulle vara att öppna ditt ätfönster i gryningen och inta din sista måltid kl 20:00. Det skulle dubbla de resultat du skulle uppnå med hjälp av en välbalanserad Keto-måltidsplan.

OBS. Att kombinera Keto med Periodisk Fasta är lite mer drastiskt än att bara följa en vanlig måltidsplan. Se till att du söker professionell vägledning, godkänd av experter, för att minska risken för näringsbrister.

#6 Prova BHB tillskott

Modern medicin har upptäckt ett snabbare sätt att nå ketos med hjälp av BHB tillskott. Beta-hydroxybutyrate är en kemikalie som levern producerar för att förse oss med energi. Den produceras när du inte äter tillräckligt med kolhydrater. BHB har visat sig förbättra atletisk prestanta och behandling mot fetma. Intag av BHB tillskott kan även bidra till att bevara muskelmassa och minska hungerskänslorna hos personer på keto-diet. Kosttillskott ser till att göra ketosen och viktnedgången smidigare.

VIKTIGT: BHB kosttillskott tas via munnen och används ofta för att förbättra atletisk prestanda, ge lindring vid migrän, och ibland även vid Alzheimers, åldersorsakad minnesförlust, Parkinsons sjukdom, och andra tillstånd. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något bra vetenskapligt stöd för dessa användningsområden.

Om du planerar att prova BHB ketoner, behöver du se till att de säljs av ett pålitligt företag. Med det sagt, med den rätta måltidsplanen, kan BHB ketoner verkligen gynna din viktnedgång.

Slutsats

Ämnet vi har diskuterat utgör kärnan i en framgångsrik Ketodiet. Men det kanske inte är tillräckligt för att garantera DIN framgång med en Ketodiet. Som vi har nämnt ovanför, så passar inte exakt samma lösning alla personer vid viktnedgång. Du behöver en Keto-måltidsplan som är anpassad till din kroppsyp, näringsbehov och personliga rekommendationer.

Nedan kan du se några av de främsta exempel på hur en personligt framtagen Keto-diet kan hjälpa människor att nå sina önskade resultat.

Här är resultaten hos personer som har provat en personlig Keto-måltidsplan i minst 28 dagar:

before after
Alice, 40
before after
Olivia, 43
Maja, 47

Gör en 2-minuters quiz och få reda på hur mycket vikt du kan gå ner på 28 dagar.

296354

2 Comments

  1. 👍 Tack

  2. Ser lovende ut !
    MG

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 %