(NL) Diet

Hoe krijg je na je 40ste een zomerlichaam

Voor de eerste keer ooit… Laura, de personal trainer van Health Insider, deelt haar meest nuttige tips om een platte buik te krijgen, je dijen vorm te geven en je klaar te maken voor het strand. Perfect voor vrouwen boven de 40.

Wil je pronken met een fantastisch figuur op een poolparty of aan het strand?

We stelden Laura de meest voorkomende vragen van onze lezers, en die gaan vooral over het in vorm komen na je 40ste. Volg haar deskundige advies en krijg een stevig, slank lichaam voordat de zomer begint. Het aftellen naar je bikinilichaam begint nu:

“Om te beginnen: Laura, kan ik echt in vorm komen na mijn 40ste?”

Goede vraag! 

Ja, dat kan zeker, maar er is een addertje onder het gras. We zijn geen twintig meer. Als we ouder worden, veranderen onze hormonen en vertraagt ons metabolisme. Dus de lichaamsbeweging en het dieet dat werkte als we 20 waren zullen niet meer voldoen. 

Veel mensen raken teleurgesteld omdat ze denken dat dit betekent dat je heel hard moet werken om af te vallen als je 40 of ouder bent. 

Strikt genomen is dat natuurlijk niet helemaal juist. Hard werken werkt, maar we MOETEN onszelf niet straffen om af te vallen. We kunnen in plaats daarvan gewoon slimmere keuzes maken op het gebied van voeding en lichaamsbeweging.

Ik heb persoonlijk gewerkt met mensen die 50, 60 en ja, zelfs 70 waren. De tips die ik hieronder met je zal delen, werken goed op elke leeftijd. 

Overweeg het volgende. 

Als acteurs boven de 40 in vorm kunnen komen en blijven, waarom ook jij dan niet? Natuurlijk krijgen ze veel hulp. Maar, je zal ook veel hulp krijgen van mij. 

Ik weet dat je op dit moment misschien sceptisch bent en misschien denkt dat je te oud bent om binnen een paar weken een fantastisch slank figuur te hebben of dat het grootste deel van je leven voorbij is, maar geloof me.

Het beste stuk van je leven moet nog beginnen… Laten we starten!

“Welk dieet zal me helpen om maximaal vetverlies te bereiken en me klaar te maken voor de zomer?”

Laten we één ding uit de weg ruimen: ELK dieet kan werken als je minder eet dan je verbrandt… maar sommige diëten zijn gemakkelijker te volgen dan andere. 

Voor significant, blijvend en betrouwbaar gewichtsverlies vlak voor de zomer of een fotoshoot… raad ik altijd een persoonlijk intermittent vastendieet aan.

Bij een gepersonaliseerd intermittent vastendieet zal een professionele voedingsdeskundige alles voor je personaliseren op basis van je dagelijkse schema, eetvoorkeuren, leeftijd, gewicht, enzovoort.

Als mensen het woord “vasten” horen denken ze meestal aan “uithongeren”, maar dat is achterhaald. 

Gepersonaliseerd intermittent vasten vermindert eigenlijk de honger. 

Dat komt omdat een voedingsdeskundige elke maaltijd voor je kiest, zodat je aan al je voedingsbehoeften voldoet. Daarom zal je lichaam geen reden hebben om intense honger te ervaren. 

Natuurlijk zul je hier of daar nog steeds een licht gevoel van honger hebben, maar je zult je nooit beperkt of geremd voelen zoals bij een traditioneel dieet. 

En denk niet dat je alleen boerenkool en broccoli zult eten. Je voedingsdeskundige zorgt voor smakelijke recepten om je vingers bij af te likken op basis van je voedingsvoorkeuren. 

Je zult dus niet alleen minder honger hebben, maar je kunt ook voedsel eten dat je lekker vindt, inclusief lekkere traktaties. 

Vasthouden aan zo’n dieet plan is eerlijk gezegd veel gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Alles wordt voor je gedaan en je zult aanzienlijk minder honger hebben dan bij een gemiddeld dieet.

Bovendien stimuleert vasten je metabolisme en helpt het je meer vet te verbranden. Dus zelfs als je dezelfde porties of zelfs exact hetzelfde voedsel eet, verbrand je nog steeds meer.

“Hoe kan ik waterretentie verbannen?”

Waterretentie en een opgeblazen gevoel zijn het ergst vlak voordat je het strand op gaat. Je hebt zo hard gewerkt om je lichaam vorm te geven, maar als je een opgeblazen gevoel hebt, zal niemand er iets van zien. 

Het is balen, maar ik heb een contra-intuïtieve oplossing voor je. Om je lichaam te helpen minder water vast te houden, moet je MEER water drinken. 

Je hebt minstens twee liter per dag nodig, misschien drie als je snellere resultaten wilt. 

Begin je dag goed door meteen twee glazen water te drinken. Het is een must voor een platte buik en meer zichtbaar gewichtsverlies, net als gepersonaliseerd intermittent vasten. 

En blijf water drinken gedurende de dag. Ik raad aan om elk uur minimaal één glas water te drinken. 

Voor nog betere resultaten kun je overwegen je inname van zoute voedingsmiddelen te verminderen. Deze bevatten veel natrium, waardoor het lichaam water vasthoudt.

Hier is nog een pro-tip die ik gebruik voor mijn beroemde klanten: voeg ‘s morgens nog een paar druppels citroensap of appelcider toe aan je glas water. 

Misschien vind je de smaak in het begin niet lekker, maar geloof me het wordt beter en je zult het GEWELDIG vinden om je taille te zien afslanken.

Ik wil niet te veel in herhaling vallen, maar een persoonlijk plan voor intermittent vasten zou ook geweldig zijn om een opgeblazen gevoel en het vasthouden van water te verminderen.

Dat komt omdat je, afhankelijk van je vasten schema, waarschijnlijk vroeg op de dag één of twee maaltijden overslaat. 

Alleen al door dit zou je figuur er in een badpak een stuk slanker moeten uitzien.

“Hoeveel beweging heb ik nodig?”

Ik ben een personal trainer, dus je zult verrast zijn om mijn antwoord te horen.

Als je atletische prestaties niet belangrijk vindt en je wilt je concentreren op het verbranden van vet, heb je niet veel oefening nodig. Twee tot drie trainingen per week zijn voldoende, zeker als je krachttraining combineert met cardio. 

Maar ongeacht je training is de hoeveelheid lichaamsbeweging die je doet minder belangrijk dan het vasthouden aan je gepersonaliseerde intermittent vasten dieet. 

Maak de zaken niet ingewikkelder dan nodig. Door vasten wordt je buik platter en krijg je mooie, dunne dijen. 

Als je nog betere resultaten wilt, kun je altijd oefeningen toevoegen. Oefening zal je helpen je spieren te definiëren, vet te verbranden en er slanker uit te zien (zelfs als je hetzelfde weegt!). 

Om je op weg te helpen heb ik een snelle bilspiertraining voor je samengesteld. Ik heb het ontworpen om je dijen vorm te geven en je kont een beetje strakker te maken. 

Voer elke oefening 30 seconden uit, rust 10 seconden tussen de oefeningen en herhaal alle oefeningen drie keer.

  • Afwisselende side lunge.
  • Hip thrust. 
  • Bodyweight squat.
  • Donkey kicks. 

Voor de beste resultaten voltooi je deze eenvoudige training drie keer per week en combineer je deze met een persoonlijk intermittent vasten plan. 

Dit eenvoudige programma helpt je om vetvrije spieren in je benen te behouden of zelfs op te bouwen terwijl je vet verbrandt.

“Als ik vandaag aan de slag ga, welke resultaten kan ik dan verwachten?”

Iedereen is anders en de resultaten kunnen variëren. 

Ik weet niet zeker hoeveel gewicht je zult verliezen, tenzij ik je leeftijd, lengte, eetvoorkeuren en dergelijke ken. 

Mensen met veel lichaamsvet zullen het snelst en het meest afvallen.

Dit geldt voor elk dieet.

Maar mensen die aan de gepersonaliseerde app voor intermittent vasten van DoFasting beginnen, zullen afvallen tegen een maximale snelheid.

Velen verliezen tot 10 kilo in één maand. Ik heb het keer op keer zien gebeuren, voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Ik kan het product persoonlijk aanbevelen, omdat het gemakkelijk is om je eraan te houden en het consequent te volgen. 

Hier zijn enkele van de voordelen.

> Het is een dieet dat je gemakkelijk en consequent kunt volgen

Je hoeft niet geobsedeerd te zijn door calorieën of macro’s. Alles wordt voor je uitgerekend in de app. Dit houdt je gefocust, verantwoordelijk en helpt je af te vallen zonder de hele tijd aan eten te moeten denken. 

> Het is een gemakkelijke oplossing om cravings te beheersen en te stoppen

DoFasting gaat niet over een beperkend dieet – ze houden rekening met je voedingsvoorkeuren en ze bieden gezonde maaltijden die echt lekker zijn en je de hele dag door verzadigd houden. Bovendien kun je nog steeds genieten van echte lekkernijen.

> Het is een handig maaltijdplan dat al het werk voor je doet 

Je hoeft niet meer te raden wat, wanneer of hoeveel je moet eten. Professionele voedingsdeskundigen kiezen alle recepten voor je en passen ze aan op basis van je voorkeuren. Ze vertellen je hoe je ingrediënten kunt mixen en matchen voor snelle, smakelijke maaltijden en wanneer je moet eten, zodat je niet uitgehongerd en afhankelijk bent van je wilskracht.

> Het past bij je schema en levensstijl – niet andersom

Je kunt een vasten routine kiezen die bij je bestaande levensstijl past – en DoFasting helpt je de beste te kiezen. Bovendien begeleidt het je bij elke stap door het proces, zodat je nooit alleen bent op je reis om gewicht te verliezen (er is ook 24/7 ondersteuning!). Er zijn ook VEEL tips en educatieve artikelen om je te helpen in het begin.

Klaar om het zomerlichaam te krijgen dat je altijd al wilde hebben?

Als je eindelijk wilt afvallen zonder geobsedeerd te zijn door calorieën, macro’s of constant aan jezelf te twijfelen, dan is hier het goede nieuws:

Je kunt vandaag je eigen gepersonaliseerde vasten plan krijgen en zelf de verbluffende resultaten van vetverlies ervaren waar veel van de klanten van DoFasting enthousiast over zijn.

Net als:

Elisa, 52

Gerda, 67

Angela, 51

Doe een korte quiz van 60 seconden en ontdek hoeveel gewicht je kunt verliezen met DoFasting in de volgende 28 dagen

05215

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 %