(NL) Diet

Hoe 70-plussers intermittent fasting gebruiken om af te vallen na decennia van dieet mislukkingen

Nadat tientallen trendy diëten haar gefrustreerd en hopeloos hadden achtergelaten, ontdekte Linda, 74, eindelijk hoe ze haar droomlichaam kon krijgen, haar gezondheid kon verbeteren en haar leven ten volle kon leven. Vandaag deelt ze haar verhaal met ons.

Op een avond in maart stapte ik op de weegschaal en vroeg me af: wat is er in godsnaam gebeurd?

Ik woog 90 kg! 

Maar dat is niet eens het ergste…

Dat weekend in maart vierden we de zesde verjaardag van onze kleindochter. Ik zag haar rondrennen in de achtertuin, haar kleine broertje achterna, allebei lachend, zo zorgeloos en gelukkig….

“Omaaa, kooom… kom spelen!”

Playing with granddaughter

Ik zie mijn kleinkinderen niet zo vaak als ik zou willen. Dus wanneer ze op bezoek komen, wil ik met volle teugen genieten van elk moment met hen.

Stel je voor hoe bedroefd ik me voelde toen ik me realiseerde dat ik ze niet meer bij kon houden… Ze renden in cirkels om me heen terwijl ik daar stond, buiten adem en nauwelijks in staat om te bewegen…

Elke keer als ik naar mijn kinderen en kleinkinderen keek, dacht ik dat er zoveel meer te doen en te zien was in mijn leven. Ik wilde eindelijk mijn leven ten volle leven. Er zijn voor mijn gezin. Met mijn kleinkinderen kunnen spelen. Niet alleen vanaf de zijlijn toekijken.

Ik wenste wanhopig dat ik gewoon dat overtollige gewicht kon verliezen dat me jarenlang achtervolgde en mijn gezondheid weer op het goede spoor zou krijgen.

Weet je, ik probeerde al jaren af te vallen… Ik heb ELK dieet geprobeerd.

❌ Keto, Atkins, paleo, zelfs een rare grapefruitreiniging…

❌ Suikervrij, vetvrij, koolhydraatvrij, en zelfs afslankpillen

❌ … Trainen tot ik blauw zag!

Noem maar op – ik heb het geprobeerd. Maar de resultaten waren altijd hetzelfde.

Ik zou de eerste weken een paar kilo afvallen, en het gewicht toch terug krijgen.

Ik was het ZO moe om steeds een paar kilo’s af te vallen en weer bij te komen. Moe van het falen, ook al deed ik letterlijk alles goed

…calorieën en macro’s tellen

…koolhydraten en vetten vermijden

…zelfs mezelf uithongeren tot lunchtijd Maar niets werkte.

Het was alsof mijn lichaam gewoon het gewicht wilde behouden.

Als je je ooit zo hebt gevoeld en je bent de constante strijd met je gewicht beu…

Moe van je zorgen te maken over het juiste voedsel, het verkeerde voedsel, hoeveel voedsel of wanneer te eten…

Hoop krijgen dat iets werkt, alleen om vervolgens weer te falen met alweer een onmogelijk te volgen dieet…

Let dan goed op dit volgende deel.

Omdat ik een eenvoudige oplossing voor gewichtsverlies ga delen die me heeft geholpen kilo’s zeurend vet te laten wegsmelten en een gelukkiger, gezonder en energieker leven te leiden – ZONDER gekke diëten, de hele tijd honger te lijden of mezelf te onthouden van het voedsel waar ik dol op ben.

En het is vooral effectief als je ouder bent dan 70.

Waarom?

Weet je, ik ontdekte dat als je 70 wordt, veel van de kritieke functies waar je lichaam ooit in uitblonk drastisch achteruit gaan. Een van de belangrijkste dingen als het gaat om gewichtsverlies is je metabolisme – naarmate je ouder wordt, begint dit te vertragen en wordt afvallen bijzonder moeilijk.

Maar deze specifieke methode voor gewichtsverlies kan je metabolisme tot 14% stimuleren EN tegelijkertijd de vetverbranding verhogen. [I]

Geloof me – ik dacht ook niet dat het mogelijk was!

Dit is hoe ik eindelijk mijn vet heb laten wegsmelten…

Nou, ik ontmoette een vriend voor de koffie, die ik al maanden niet had gezien.

Dus ik was VERBLUFT dat ze 12 kg was afgevallen. Ik was een beetje jaloers, moet ik toegeven…

Ze zei dat het dankzij dit gepersonaliseerde plan voor intermittent fasting was dat haar arts had aanbevolen. Het heette DoFasting.

Het was niet de normale one-size-fits-all-benadering die je gewoonlijk bij andere diëten ziet. Ze zei dat professionele voedingsdeskundigen alles voor je personaliseren op basis van je dagelijkse schema, eetvoorkeuren, leeftijd, gewicht, enzovoort.

In eerste instantie was ik sceptisch…

Toen ik ‘vasten’ hoorde, dacht ik dat het weer een ‘hongerdieet’ was dat je dwingt alles te schrappen. Ik heb voorheen geprobeerd mezelf uit te hongeren tot lunchtijd en dacht dat dit vrijwel hetzelfde was.

Het laatste wat ik wilde, was opnieuw teleurgesteld worden.

Maar wat me echt verbaasde, was dat deze levensstijl van iintermittent fasting (ja, het is niet eens echt een dieet!) niet zozeer gaat om wat je eet of om bepaalde voedingsmiddelen te elimineren, maar om wanneer je eet.

En voordat je het vraagt – nee, je hoeft niet je hele levensstijl te veranderen om het te laten werken. Het is eigenlijk heel flexibel en past zich aan jou aan.

En nee, je komt niets tekort. En hebt ook geen honger. EN je kunt NOG STEEDS genieten van al het voedsel waar je van houdt.

Nou, aangezien ik op dat moment niets meer te verliezen had…

Was ik bereid om intermittent fasting op zijn minst een kans te geven, in de hoop dat het me eindelijk zou helpen om dat overtollige gewicht rond mijn middel, heupen, dijen en armen te verliezen…

En me de energie van mijn jeugd terug te geven, zodat ik eindelijk naar buiten kon en met mijn kleinkinderen kon spelen!

Ik wilde me gewoon weer zelfverzekerd en vrij in mijn lichaam voelen.

Dus ik waagde een sprong in het diepe en schreef me in voor het plan van DoFasting.

Heeft het gewerkt?

Toen ik na de eerste week op de weegschaal ging staan, kon ik mijn ogen niet geloven.

Ik was 2,5 kg kwijt, en ik kon mijn opwinding nauwelijks bedwingen.

Kijk, ik was nog niet superslank of zo, maar ik moet zeggen dat ik serieus onder de indruk was. En niet alleen over de resultaten die ik al zag.

Toen ik me voor het eerst aanmeldde voor DoFasting, was ik bang dat ik de hele tijd honger zou hebben… Dat ik onbedwingbare trek en tussendoortjes ‘s avonds laat niet zou kunnen vermijden (daar worstelde

ik al jaren mee). Dat ik er niet aan zou kunnen vasthouden en consistent zou kunnen blijven.

Tot mijn verbazing ging ik de eerste week zonder tegenslagen of problemen voorbij. Ik voelde me niet hongerig, beroofd of beperkt zoals bij andere diëten die ik eerder heb geprobeerd. (OK, misschien een kleine honger hier of daar, maar niets dat een glas water niet zou verhelpen).

Bovendien was het gemakkelijk te volgen en vast te houden omdat al het harde werk voor mij was gedaan.

Ik wist precies wanneer ik mijn vasten moest beginnen en beëindigen, hoeveel water ik de hele dag door moest drinken, en ze maakten zelfs een maaltijdplan met al het voedsel dat ik lekker vond, zodat ik niet hoefde na te denken over wat of hoeveel ik moest eten (ze volgen alles voor je!).

Toen kwam de grote test – zal het aanhouden?

Nou, na de eerste maand was ik nog steeds aan het afvallen (7,5 kg afgevallen en geen plateau voor mij!).

Nog beter, mijn huid was opgeklaard en het leek alsof sommige rimpels waren vervaagd. Ik voelde me de hele dag door energieker, en de gewoonte om ‘s avonds laat te snacken waar ik eerder mee worstelde, was allang verdwenen (en dat gold ook voor mijn kilo’s).

En om eerlijk te zijn, toen ik in de spiegel keek, kon ik me echt TROTS voelen!

Zelfs mijn vrienden en familie merkten een verschil, overlaadden me met complimenten en vroegen om mijn geheim. Maar het belangrijkste was dat ik EINDELIJK met mijn kleinkinderen kon spelen.

Dus wat maakt DoFasting zo effectief? Hier is mijn eerlijke beoordeling

Het is een dieet dat je gemakkelijk en consequent kunt volgen

Geen onrealistische jojo-diëten meer. Ik heb het gevoel dat ik eindelijk kan ontspannen en ademen… Ik hoef niet meer geobsedeerd te zijn door calorieën en macro’s. En moet me niet meer afvragen of ik alles goed doe – ze vertellen je alles! Het is als een persoonlijke vastentrainer in je zak – het houdt je gefocust, verantwoordelijk en helpt je af te vallen zonder dat je er veel over hoeft te denken.

Het is een gemakkelijke oplossing om onbedwingbare trek te beheersen en te stoppen

De echte reden waarom al die trendy diëten falen? Ze zorgen ervoor dat je voedsel beperkt, en dan voel je je beroofd (ja, daarom heb je die trek, eet je te veel of heb je zelfs eetbuien). Maar DoFasting gaat niet over een beperkend dieet – ze bieden gezonde maaltijden die echt geweldig smaken en je de hele dag door verzadigd houden. Bovendien kun je nog steeds genieten van de lekkernijen die je lekker vindt.

Het is een handig maaltijdplan dat al het werk voor je doet

Je hoeft niet meer te raden wat, wanneer of hoeveel je moet eten. Professionele voedingsdeskundigen kiezen alle recepten voor je en passen ze aan op basis van je voorkeuren. Ze vertellen je hoe je ingrediënten kunt mixen en matchen voor snelle, smakelijke maaltijden

en wanneer je moet eten, zodat je niet uitgehongerd bent en afhankelijk bent van je wilskracht.

Het past bij je schema en levensstijl – niet andersom

Je kunt een vastenroutine kiezen die bij je bestaande levensstijl past – en DoFasting helpt je de beste te kiezen. Bovendien begeleidt het je bij elke stap door het proces, zodat je nooit alleen bent in je avontuur om gewicht te verliezen (er is ook 24/7 ondersteuning!). En VEEL tips en educatieve artikelen om je te helpen op gang te komen.

Klaar om je eigen succesverhaal te beleven?

Als je eindelijk wilt afvallen zonder geobsedeerd te zijn door calorieën, macro’s of constant aan jezelf te twijfelen, dan is hier het goede nieuws:

Je kunt vandaag je eigen gepersonaliseerde vastenplan krijgen en zelf de verbluffende resultaten van vetverlies ervaren waar veel van de klanten van DoFasting enthousiast over zijn.

Net zoals:

Anje, 73

Voor Na

Ellen, 72

voor na

Mirte, 51

voor na

Doe een korte quiz van 60 seconden en ontdek welk vastenschema het beste bij je past om af te vallen

1565477

1 Comment

  1. Ik ben 66 jaar en heb veel problemen met vertering en weeg ook veel te veel!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 %