Gör ett 1-minutersquiz för att få din egen personliga keto-måltidsplan för 28 dagar Klicka här för att starta keto-quizet
(SW) Diet

Den fula sanningen om keto-dieten från en med kroniskt dåliga matvanor men som lyckades gå ner i vikt

Om keto är den bästa dieten för att bränna fett snabbt, varför kämpar då så många med den? För mycket detaljer, för mycket vetenskap – det är svårt att veta vad man ska äta för att komma in i ketos och gå ner i vikt snabbt. Om du är kvinna och över 40 så finns det tack och lov en bra lösning på problemet.

Många är trötta på att drastiskt dra ner på kolhydraterna men ändå på något sätt inte bli av med det oönskade fettet. Om du känner så här, fortsätt då läsa eftersom det kanske inte är ditt fel.

Ofta finns det en mycket enklare förklaring till det.

Ta mig till exempel. Som 44-årig kvinna trodde jag att jag aldrig skulle tappa det extra bagaget som satt på låren och mitten av kroppen.

Men när jag läste om keto-dieten och alla dess bevisade vetenskapliga fördelar så övertygade jag mig själv om att ge keto ett försök.

Jag slet i över 20 dagar (fuskade inte en enda gång) och gick ner i vikt.

Men plötsligt hamnade jag på en platå. Jag började uppleva ihållande sötsug, speciellt på natten.

Om jag ska vara helt ärlig så var jag så hungrig och irriterad att det gick ut över mina relationer.

Innan jag visste ordet av det så åt jag baserat på mina känslor. Och all vikt jag tappade började komma tillbaka – på alla oönskade ställen. 

Varför hände det här? Jag var arg på mig själv. Keto-dieten hade alla dessa bra recensioner.

Det var meningen att det skulle fungera. Saknade jag viljestyrka?

Men som jag snabbt upptäckte, till min förvåning, så var det inte MITT fel.

Allt förändrades när…

VETENSKAPEN BAKOM DEN KETOGENA DIETEN
Keto-dieten har upprepade gånger visat sig vara en av de mest effektiva dieterna för att bränna fett. Här är några av många studier.
PubMed: “En stor randomiserad, kontrollerad studie med 120 överviktiga vuxna visade att efter 6 veckor på keto-dieten låg den genomsnittliga viktminskningen på 9,4 kg.1 Nästan dubbelt så stor som en diet med låg fetthalt.”
National Library of Medicine: “Vikten försvann lika mycket från alla delar av kroppen och bestod till övervägande del utav fett.”
Långtidseffekter av en ketogen diet hos överviktiga patienter: “Stora fördelaktiga effekter av denna långsiktiga diet. Avsevärt minskad kroppsvikt och BMI hos patienterna.”

Jag hittade den RIKTIGA anledningen till att jag kämpade för att lyckas med keto.

Varför gick människorna i alla dessa keto-studier ner så mycket i vikt samtidigt som de kände sig mätta och belåtna…

Samtidigt som allt keto gjorde för mig var att få mig att känna mig hungrig, arg och trött?

Faktum är att det inte var så att jag saknade viljestyrka, eller att jag hade en långsam ämnesomsättning, dåliga gener eller något liknande.

Mitt största misstag var att jag följde en metod som ska passa alla. Jag gjorde som de flesta gör. Jag läste några artiklar om keto, hittade några keto-recept på nätet och försökte ta reda på hur jag skulle göra på egen hand.

Detta visade sig vara ett recept för katastrof. För det är supertufft att förbereda en dietplan som täcker alla näringsbehov på egen hand.

Det är supersvårt att hitta goda keto-alternativ med lågt kolhydratinnehåll för att hålla sockersuget i schack… och för att undvika hunger på natten.

Så du hamnar i en ond cirkel. Du kämpar i flera dagar och tror att du gör framsteg. Men i själva fallet utvecklar du en näringsobalans.

Det börjar med att du har låga energinivåer och känner dig irriterad, och sedan sätter aptiten igång. Plötsligt är du tillbaka på ruta ett.

Tillbaka till känslomässigt småätande.

Chronic eater

Hur undviker man näringsobalans och går ner i vikt?

Det var vad jag tänkte när jag kom över dr Christines ovanliga 28-dagars keto-utmaning. Så här fungerar den.

Med din tillåtelse – och med en strikt integritetspolicy – använder hennes team av dietister informationen du delar med dem för att skapa din egen keto-måltidsplan.

Till skillnad från vanliga keto-program och kokböcker är denna måltidsplan fullständigt personlig. Detta tar bort alla gissningar från processen och effektiviserar resultaten.

De hävdar att du inte behöver räkna en enda kalori. Du behöver knappt göra någonting alls, eftersom allt är gjort åt dig.

Om du bara äter de måltider som de säger åt dig att äta i 28 dagar så kan du bli nöjd med förändringarna som sker i din kropp.

De går till och med så långt som att säga att du fortfarande kommer att kunna äta de flesta av dina favoriträtter.

De ser till att inkludera dem som en vanlig del av din kost, så att du inte känner dig begränsad när du går ner i vikt.

Ärligt talat så tyckte jag att det lät helt galet.

Vissa människor rapporterade till och med att de upplevde mer naturlig energi, klarhet och bättre hälsa. Nästan alla beskrev sin viktminskning som stadig, konsekvent och utan platåer.

Och ett återkommande tema jag såg var att det här sättet att äta faktiskt var njutbart.

Jag vet inte hur det är för dig, men jag letade inte efter en svår måltidsplan som skulle göra mig galen för att gå ner i vikt.

Allt jag ville ha var något som var lätt att hålla sig till. Något som gav ett pålitligt sätt att bli av med mina problemområden utan att få mig att känna mig trött, hungrig och irriterad.

Så jag bestämde mig för att ge den här utmaningen ett försök.

28 dagar senare kände jag mig redan tacksam för att jag gjorde det.

After Picture

Hur mycket är det möjligt att gå ner i vikt under de kommande 28 dagarna?

Personligen trodde jag aldrig att jag skulle uppnå så här mycket.

Med keto kunde jag gå ner i vikt stegvis – jag märkte att jag såg annorlunda ut efter ungefär en månad.

Ärligt talat önskar jag att jag visste om denna speciella keto-plan tidigare. Med tiden gick jag ner totalt 14,5 kg. Hela mitt liv hade jag gjort saker för komplicerade och försökt komma på allt själv. Jag förberedde mig på att misslyckas varje gång.

Nu vet jag bättre.

Att äta hälsosamt handlar inte om VAD du äter. Det handlar om VEM du är.

När det du äter är personligt baserat på VEM du är så försvinner inte vikten bara snabbt. Det är samtidigt ganska enkelt.

Ditt näringsbehov är täckta. Det betyder att du knappt upplever några sötsug alls.

Du behöver inte slösa tid på att oroa dig över vad du ska äta, för varje dag har du en plan.

Under den här resan har jag inte känt mig förvirrad eller orolig. Jag har bara njutit av processen och sett mig själv förändras… på ett sätt som jag aldrig trott var möjligt.

Ibland kan jag knappt tro mina egna ögon, även idag. Man vet att det är något utöver det vanliga när vänner börjar skämta om att du ser ut som din “smala syster”.

Och varje vecka närmar jag mig mina mål.

Kommer den här keto-utmaningen att fungera för andra precis som den gjorde för mig? Jag vet inte, men…

Om du har kämpat med dina måltider och vill prova keto utan att krångla med att räkna kalorier eller kolhydrater…

Anta den här keto-utmaningen och du kommer inte att se tillbaka. Det är ett mycket roligare, enklare sätt för att gå ner i vikt.

Och om du kan ge dig själv den uppmärksamhet du förtjänar under bara 28 dagar… Jag vet att du kommer att se en förändring.

Gör ett 1-minutersquiz för att få din egen personliga keto-måltidsplan för 28 dagar

Resultaten kan variera beroende på personliga egenskaper.

VETENSKAPLIGA KÄLLOR:

3610459

3 Comments

  1. Jag brottas inte med svårigheter för att få resultat. Jag får faktiskt resultat.

  2. Tack för att du delar med dig!

  3. TACK!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 %