(NO) Diet

5 tidlige tegn og symptomer på diabetes

1. Å føle seg veldig trøtt

Tired

En av fire med diabetes har ingen anelse om at de har det. De vet derimot at de føler seg veldig trøtte. Gjør du? Lave energinivåer er et symptom på pre-diabetes. Trøtthet er et tidlig tegn på diabetes og kommer som en konsekvens av lave glukose (sukker) nivåer i blodet.

2. Å føle seg veldig sulten

Hungry

Virker det ofte som om du nettopp spiste noe, men du føler deg fortsatt ikke mett? Konstant sult er enda et varseltegn og det hender at ikke er et problem med magen eller tarmen. Fordøyelsessystemet bryter ned mat til glukose, som med andre ord er sukker. Folk med diabetes klarer ikke å overføre glukose fra blodstrømmen til kroppens celler. Dette fører til konstant sult.

3. Å føle seg tørst

Thirsty

Du tenker nok ikke mye over dette symptomet, men du burde være obs på tørst også. Hvis du er konstant tørst, drikker du sikkert mer vann enn til vanlig, noe som får deg til å måtte gå på do mer eller mindre hvert 30 minutt. Å tisse jevnlig er nødvendig, vel, på grunn av en enkel årsak – for å fjerne overflødig sukker fra blodet. Men det å kvitte seg med væske så fort kan forårsake at du blir dehydrert, noe som er usunt på flere områder.

Var noen av disse tipsene relevante for deg?

4. Jevnlig urinering

Urination

Når en person tisser mer jevnlig, spesielt om natten, kan det bli sett på som en advarsel om diabetes. På grunn av hormoninsulin som ikke fungerer ordentlig, blir høye sukkernivåer i blodet eliminert ved å trekkes ut i blodet ved hjelp av nyrene. Dette fører til urinering mer enn 8 ganger per dag.

5. Uklart syn

Blurry vision

Det er mange bittesmå blodårer i øynene dine. Hos folk med diabetes er disse skadet på grunn av en overbelastning av sukker, derfor kan synet bli uklart. Uklart syn kommer og går. Hvis du merker dette upraktiske symptomet, ikke spring til øyelegen. Før du kjøper et par briller, burde du vurdere å ta en test for diabetesrisiko

07829

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.
0 %