(NO) Diet

5 FEIL folk ofte gjør med diabetes type 2

Hvis du syns det er utfordrende å håndtere din diabetes type 2, så er det ikke sikkert det er din feil. Det er fem gjennomgående feil folk ofte gjør, og som sjeldent blir snakket om. Her er symptomene: 

  • Føler deg utmattet og sliten uten å vite hvorfor
  • Blodsukkernivået ditt varierer veldig
  • Du har vanskeligheter med å følge en diett

hvis noen av disse punktene høres kjent ut, er det sannsynlig at du også begår disse fem feilene.

Å leve med diabetes type 2 kan føles vanskelig, men den gode nyheten er at hvis du slutter å gjøre disse 5 feilene vil helsen forbedres.

Så vær så snill, bruk litt tid og fortsett å lese, fordi dette kan være det viktigste du leser i dag. 

1 Feil: Kutte ut ALLE “Hvite matvarer”

Mange såkalte helseeksperter ber pasienter med Diabetes type 2 kutte ut så mange hvite matvarer de kan. 

Problemet er at dette er en forenklet tilnærming som sjelden fungerer. 

Matvarer som pasta, brød og ris er standard i dietter over hele verden. Å kutte dem ut er veldig vanskelig, fordi de er overalt. 

Men det er ikke alt. Pasienter som slutter å spise dem, opplever ofte at blodsukkernivået ikke har blitt bedre i det hele tatt. 

Det er fordi… når det gjelder diabetes er det HELE karbohydratinnholdet i måltidene dine som betyr noe. 

Så i stedet for å kutte ut karbohydrater må vi ta dem med som en del av en balansert diett. Det er en god idé å samarbeide med ernæringsfysiologen din for å utvikle et oppnåelig “daglig karbohydratmål”… 

Dette lar deg nyte maten du liker mens du holder blodsukkernivået i sjakk.

Tips #1: Arbeid med ernæringsfysiologen din for å utvikle et oppnåelig “daglig karbohydratmål”. Dette holder blodsukkeret i sjakk, mens du får glede deg over maten du liker. Hvis du ikke har en ernæringsfysiolog akkurat nå, er dette et hjemmealternativ: Klinio er en app som gjør alt arbeidet for deg.

#2 Feil: Følge tradisjonelle spisemønstre

Hvis du har Diabetes type 2 fortalte de deg sannsynligvis at du bør spise små måltider hele dagen. Målet med dette rådet er å prøve å holde blodsukkernivået stabilt, men hvordan fungerte det for deg?

De fleste rapporterer utrolig sult med denne spisestrategien. Og sult fører til økt appetitt. Så nå er det ikke bare diabetes type 2 du har å gjøre med, men også psykologiske symptomer. Og når du prøver å få råd er alt du finner generelle tips. 

Men tydeligvis er det viktigere enn noen gang å følge en spiseplan som fungerer for dine spesifikke behov. Problemet er at det er så mange dårlig konstruerte planer for diabetes type 2 der ute. Og faren er at det kan være veldig forvirrende å finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Dette er grunnen til at så mange amerikanere foretrekker Klinio-appen fremfor gammeldagse måltidsplaner. Appen setter raskt sammen en tilpasset, personlig tilpasset måltidsplan som hjelper til med å opprettholde blodsukkernivået. Mange rapporterer fantastiske resultater og spesielt mindre sult, noe som antyder at appen kan være en bra for mennesker med diabetes type 2.

Tips #2: Hvis du opplever hyppig sult og økt appetitt er det sannsynlig at måltidsplanen ikke er bra for deg. Ofte er den raskeste løsningen å prøve en personlig tilpasset diett.

#3 Feil: Unngår fett

Vi har alle litt “fett” vi vil miste, men “fett” betyr ikke nødvendigvis “dårlig” når det gjelder mat. 

Til tross for hva du kanskje tror, er det viktig å spise fett for helsen vår. Trikset er å vite hvilket fett du skal spise. 

De “gode fettene” – de som finnes i sunne matvarer som avokado, egg, nøtter og fisk – kan faktisk spille en svært positiv rolle for å håndtere virkningen av diabetes type 2.

Helse- og velværekspert, Dr. Kameron H. Wyatt konstanterer at “Vi må innse at fett i kosten stimulerer insulin minst av alle makronæringsstoffer. Å erstatte de raffinerte karbohydratene med naturlig fett er en enkel, effektiv metode for å redusere insulin.”

Tips #3: Be ernæringsfysiologen din om å hjelpe deg med å introdusere mer godt fett i dietten din, slik at kroppen din får alt den trenger.

#4 Feil: Trener for mye

Trening er en fin måte å hjelpe kroppen til å holde seg i form og være sunn. Men her er faren. Mange mennesker med diabetes type 2 trener feil, noe som kan forverre symptomene. 

For eksempel anbefaler American Council on Exercise å unngå å trene helt hvis glukosenivået er 250 milligram per desiliter eller høyere. 

Tilsvarende, hvis glukosenivået er under 100 mg/dL, anbefales det å spise en snacks før du trener – et smørbrød med peanøttsmør eller yoghurt bør gjøre susen.

Dette betyr at trening med diabetes type 2 er mye mer komplisert enn du kanskje tror. Trening kan hjelpe deg med å opprettholde sunt blodtrykk, kolesterol og blodsukkernivå, men du bør være forsiktig.

Den anbefalte tilnærmingen for å inkludere trening for håndtering av diabetes type 2 er å følge en eksperts veiledning. Men husk at de fleste ernæringsfysiologer ikke er eksperter på trening, og de fleste trenere er ikke eksperter på diabetes type 2.

Tips #4: Trening er definitivt en god vane, men hvis du akkurat har startet bør du være forsiktig. Den beste måten å få resultater på er å inkludere trening gradvis, som en del av et komplett program for håndtering av diabetes, som Klinio.

#5 feil: Være alene om det

Å bli fortalt at du har diabetes type 2 er aldri en enkel ting å akseptere. Mange prøver å være alene om det. Forutsatt at de vet best eller at de vil være i stand til å håndtere symptomer alene.

Dessverre er det en grunn til at medisinske profesjonelle trener hele karrieren for å jobbe med pasienter som har diabetes type 2. Det er ikke en lett sykdom å håndtere.

Det første trinnet er å forstå at du ikke trenger å håndtere dette alene. Og heldigvis, med riktig støtte er det ikke bare mulig å håndtere symptomer. Men også å leve et langt og sunt liv.  

Og den beste måten å slutte å bekymre seg og begynne å leve er å bruke den nyeste vitenskapen innen helse til din fordel. Klinio er en av verdens beste apper, fordi den inneholder vitenskap og teknologi for å gjøre diabetes type 2 så behagelig som mulig. 

I løpet av få minutter får du personlig veiledning og måltidsplaner, uvurderlige ernæringsråd, dagligvarelister som er enkle å følge og mye, mye mer.

Tips #5: Ikke slit mer enn du trenger! Livet er allerede vanskelig nok som det er. Det å håndtere diabetes type 2 er komplisert, men det kan være mye mer behagelig når du får personlig hjelp og veiledning som dette.

Så hva er løsningen for vellykket håndtering (eller forebygging) av diabetes type 2?

Det kan være skremmende å håndtere diabetes type 2 og gå ned i vekt. Men det trenger ikke være. 

Heldigvis har vitenskap og teknologi utviklet seg mye de siste årene. Noe som har gitt oss fantastiske helseverktøy som Klinio.

Vi har nevnt denne appen mange ganger gjennom denne veiledningen, og det er med god grunn. Appen mottar strålende vurderinger over hele landet. 

Det gjør det å holde seg til en balansert, sunn diett som ikke gjør at du føler deg sulten og irritabel hele tiden veldig enkelt. 

Hjelper deg å forstå hvilke matvarer kroppen din trenger og hvor ofte du skal spise dem. 

Så sjekk ut Klinio. Den er enkel å laste ned på iOS og Android-enheter. Etter å ha svart på noen få enkle spørsmål får du en enkel og FULLSTENDIG håndteringsplan og diett.

Og fordi den er laget av dyktige ernæringsfysiologer er det et av de beste og enkleste trinnene du kan ta for å forbedre helsen din. 

Kom i gang i dag, og prøv det selv ved å bruke lenken nedenfor…

Kilder/sitater:

1. https://www.acefitness.org/fitness-certifications/resource-center/exam-preparation-blog/3083/considerations-for-working-with-clients-with-diabetes

0129708

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 %